2024. május 2. - Zsigmond

Kicserélődött a Munkáspárt?

A legtöbb fiatal jelölt a Munkáspárt európai parlamenti (EP) listáján szerepel, vannak köztük debreceni, egri, miskolci és soproni egyetemisták - közölte Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hétfőn Debrecenben, sajtótájékoztatón.
2009. május 25. hétfő 17:35 - HírExtra
Új parlamenthez új emberek kellenek - mondta a pártelnök, aki bemutatta pártja három debreceni huszonéves jelöltjét, egy szociológus egyetemi hallgatót, egy adatrögzítőt és egy egyetemen dolgozó kézbesítőt.

Thürmer Gyula reményét fejezte ki, hogy a 22 európai parlamenti képviselő a magyar társadalom legkülönfélébb rétegei közül kerül majd ki, s köztük lesz egy munkáspárti is.
Utóbbi a görög, a portugál, a cseh, a szlovák kommunistákkal együtt alkothatja majd az Európai Parlament legfiatalabb képviselőkből álló frakcióját - tette hozzá a Munkáspárt elnöke.

Thürmer Gyula szerint alkotmányban kell rögzíteni a fiataloknak az első munkahelyhez jutás lehetőségét, illetve az első lakáshoz való jogát Magyarországon és az Európai Unióban (EU).

A Munkáspárt programjából kiemelte, hogy az oktatásnak állami-önkormányzati feladatnak kell lennie, a ráfordított összeget pedig megdupláznák, a GDP legalább 10 százalékára emelnék.

Fontos törekvésük, hogy aki akar, dolgozhasson. Ezzel összefüggésben képviselőik számon kérnék az Európai Parlamenten, hogy miért nem tartják be a teljes foglalkoztatásra vonatkozó "lisszaboni elvet" - közölte a pártelnök.

A Munkáspárt megvédené a 42 órás munkahetet és fontosnak tartja, hogy ne emeljék tovább, inkább csökkentsék a nyugdíjkorhatárt itthon és Európa más országaiban is - mondta Thürmer Gyula Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Akela
2009. május 31. 16:15
Munkáspárt az igazi baloldal!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását