2024. május 27. - Hella

Svájci győzelem a Lágymányosi-öbölben

A svájci Andreas Sutz nyerte a férfiak versenyét a Lágymányosi-öbölben zajló duatlon Európa-bajnokságon. Az U23-asok között indult Kéki Tamás negyedik lett, kategóriájában az olasz Alessandro Fabian győzött.
2009. május 23. szombat 22:59 - HírExtra
A 10 km-es futás óriási iramban kezdődött köszönhetően a címvédő belga Jürgen Dereere-nek, aki őrült tempót diktált az első métertől kezdve, s csupán az orosz Szergej Jakovlev tartott vele. Az összesen 55 fős mezőny azonban nem akart túl nagy előnyt adni a két szökevénynek, így hasonló iramban üldözték őket, s ez alaposan megrostálta az indulókat. Végül a belga-orosz "szövetség" alig 10 másodperccel ért előbb a depóba, legjobb magyarként Kéki 20. helyen vágott neki a 40 km-es kerékpározásnak.

A bringázás során egy 14 fős boly haladt az élen, mögötte egy trió alakult ki, benne Kékivel. Az élcsoport próbálta kipihenni a futás okozta fáradalmakat, ugyanis korántsem mindent beleadva tekertek, s ezt kihasználva Sutz és Laurent Galinier szökésre szánta el magát, míg Kéki társaival együtt felért. Az éllovas duó nagyon jól összedolgozva alig több mint 10 km alatt két percnél is nagyobb előnyt szorgoskodott össze a záró, 5 km-es futásra. Az őket követő 15 fős csoportban Kéki mellett további három U23-as versenyző akadt, azaz a hazai szurkolók újabb magyar éremben kezdtek reménykedni.

A futás nem hozott csodát, azaz a szökevények egymás közt döntötték el az aranyérem sorsát. Sutz már az elején 20 méteres előnyre tett szert, s ezt a távolságot a célig megőrizte riválisával szemben. A bronzérem a mezőny legjobb futója, Jakovlev érdemelte ki, a címvédő Dereere ötödik lett. Kékinek végül nem sikerült a bravúr, s negyedik lett az U23-asok között, de tőle ez is kiváló szereplés volt.

Vasárnap a csapatversenyekkel zárul a kontinensviadal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását