2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nyilvános vitát akar az MDF

Nyilvános vitára hívja a pártok hajdú-bihari európai parlamenti képviselőjelöltjeit a Magyar Demokrata Fórum (MDF) - jelentette be Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.
2009. május 22. péntek 16:11 - HírExtra
A politikus szerint június 7-én arról dönt az ország, hogy kik képviseljék hazánkat Európában, kik szerezzék vissza Magyarország jó hírnevét, hitelét.

Hajdú-Biharban csak azok jelenthetik a garanciát, akik itt élnek, és látják, hogy az unió nagyobb esélyt ad, és több lehetőséget rejt a keleti régióban élőknek, mint Budapestnek vagy a Nyugat-Dunántúlnak - tette hozzá.

Makay Zsolt szerint az Európai Parlamentben olyan képviselőknek kell dolgozniuk, akik elkötelezettek Magyarország és a felelős politika mellett.

Ezért jelölte az MDF listájának élére Bokros Lajost, Habsburg Györgyöt és a Hajdú-Bihar megyében élő Joó Szabolcsot.

Az MDF felkéri az európai parlamenti választáson listát állító pártok megyei elnökeit, hogy nevezzék meg a lista 1-22. helyén szereplő Hajdú-Bihar megyei, a megyében élő képviselő-jelöltjeiket, vagy azokat, akik az azt követő bármely helyen szerepelnek a listájukon.

Az MDF kezdeményezi, hogy a hajdú-bihari EP-képviselőjelöltek nyilvános fórum keretében ismertessék meg a választópolgárokkal az EP jelentőségét, és térjenek ki a Hajdú-Bihar és a régió fejlődése szempontjából fontos kérdésekre.

"Az Európai Unióban, az Európai Parlamentben is szükségünk van az új kiegyezésre, hogy valódi szövetségesekkel megerősödve az ország és így a megye érdekét szolgálhassuk, képviseljük" - mondta Makay Zsolt sajtótájékoztatóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását