2024. április 20. - Tivadar

Öt halott az USA-ban a vírus miatt

Újabb fertőzött halálát okozta az új típusú, H1N1-es influenzavírus az egyesült államokbeli Texasban, ezzel ötre emelkedett az országban a kór halálos áldozatainak száma - közölte a szövetségi állam egészségügyi hatósága.
2009. május 16. szombat 14:51 - HírExtra
A hivatalos tájékoztatás szerint a férfi a múlt héten halt meg, és más egészségügyi problémái is voltak. Az Egyesült Államokban több mint 4700 bizonyított újinfluenzás fertőzést tartanak számon. Európában eddig 16 országban bukkant fel a vírus, és közel 230 embert betegített meg, de halálos áldozatot nem követelt. Mexikóban 66 a bizonyíthatóan az új influenzában elhalálozottak száma az egészségügyi minisztérium legutóbbi közlése szerint.

Közben az új influenza megjelent Törökországban, és egy újabb fertőzést okozott Japánban. Egy-egy igazolt beteget jelentettek szombaton a két országból.

Japánban a Tokiótól 430 kilométerrel nyugatra fekvő Kobe város egy diákja kapta el a H1N1 vírust, noha az utóbb időben nem járt külföldön - közölte az egészségügyi minisztérium. A fiú két diáktársa is influenzagyanús. Mindhármukat kórházban kezelik. A hír nyomán a város összes iskoláját bezárták. A távol-keleti országban korábban kiderült, hogy megfertőződött három diák és egy tanár, aki előzőleg Kanadában járt. Azt nem közölték, hogy az ő iskolájuk hol van.

Az első törökországi betegről az egészségügyi minisztérium nem közölte, hogy milyen állampolgárságú, csak azt tudni róla, hogy az Egyesült Államokból érkezett Amszterdamon át az isztambuli repülőtérre, és Irakba tartott volna tovább. A repülőtéri infravörös kamera érzékelte, hogy lázas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását