2024. június 2. - Kármen, Anita

BRFK: Nem egyszerű a holokauszttagadók ügye

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány szerint az, hogy még folyik az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vizsgálata az április 18-ai holokauszttagadó demonstráció ügyében, azt jelzi, hogy "nem egyszerű" az ügy megítélése. Erről a főkapitány hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt egy kérdésre válaszolva.
2009. május 11. hétfő 13:33 - HírExtra
A főkapitányt arról kérdezték, hol tart a vizsgálat. Tóth Gábor válaszában rámutatott, hogy a vizsgálat három héttel ezelőtt indult, és amíg nem zárul le, nem mond részleteket. Azt azonban megjegyezte: saját jelentését két héttel ezelőtt elkészítette és átadta azt az ORFK vizsgálóbizottságának.

A főkapitány szerint az, hogy még folyik az ORFK-n a vizsgálat, arra mutat rá, hogy "nem egyszerű megítélésű ez az ügy, ez az eset".

Talán ez is alátámasztja, amit mi megállapítottunk, hogy a helyszínen lévő biztosítás parancsnoka - aki nagy szakmai tapasztalattal, elméleti tudással rendelkező, hosszú évek óta kapitányságvezetői beosztást betöltő munkatársam - "kellően ítélte meg" a biztosítás során, hogy mikor milyen rendőri intézkedések szükségesek - jelentette ki.

Hozzátette: ha lezárul az ORFK vizsgálata, annak eredményét a BRFK elfogadja, és "ha abból konzekvenciákat kell levonni a szakmai kérdésekben, azt meg fogjuk tenni".

A budai Várban, a német nagykövetség előtt holokauszttagadó demonstrációt tartottak szélsőjobboldali, neonáci nézeteket valló szervezetek. A BRFK két nappal később azt közölte, hogy a rendezvényen nem történt sem rendzavarás, sem olyan rendkívüli esemény, amely a helyszínen azonnali rendőri intézkedést igényelt volna. Az elhangzott beszédek tartalma alapján azonban a rendőrség büntetőeljárást indított közösség elleni izgatás bűntett elkövetése gyanúja miatt D. István és D. Endre János ellen.

Bencze József országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot kezdeményezett az ügy ellentmondásosságai miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását