2024. május 16. - Mózes, Botond

A gyártó segítségével keresik ez ellopott lőszereket

Engedélyezte a gyártó és az amerikai megrendelő a rendőrségnek hétfőn, hogy hozzáférjen a ferencvárosi rendező pályaudvaron eltűnt lőszerek azonosító számához, ez pedig segíthet abban, hogy a hiányzó lőszereket a rendőrség megtalálja.
2009. május 11. hétfő 13:44 - HírExtra
Megjegyezte: az amerikai megrendelő számára készített 45-ös kaliberű lőszerek kis dobozokba voltak csomagolva. A lőszerek talpán azonosító található, így minden egyes darabról megállapítható, hogy mely szállítmányból származik.

Tóth Gábor szerint valószínűleg nem a lőszereket akarták ellopni a ferencvárosi rendező pályaudvaron, hanem a tolvajok feltörtek egy vagont, és elvitték azt, amit találtak benne. Hozzátette: ők feltehetően korábban is követtek el lopásokat a pályaudvaron.

Mint mondta, a rendőrség intenzív nyomozása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 15 ezer ellopott lőszerből 12.300 darabot visszavittek a helyszín közelébe. Az első nap, amikor a bűncselekmény a rendőrség tudomására jutott, nagy területen folytattak helyszínelést, de azon a területen, ahol később megtalálták őket még nem volt egy darab lőszer sem - mondta.

Hozzátette: ezek alapján kijelenthető, hogy a tolvajok éjjel vitték vissza az ellopott lőszer jelentős részét, és otthagyták. Másnap a rendőrség több forrásból is értesült arról, hogy ott lőszerek találhatók.

Emlékeztetett rá, hogy az első nap többeket kihallgattak, egy olyan bűnözői csoportot is feltérképeztek, amely korábban nagy valószínűséggel különböző lopásokat követett el a rendező pályaudvaron. Évente több száz kisebb-nagyobb lopást észlelnek a ferencvárosi rendező pályaudvaron, de ezek többségét útközben követik el - magyarázta.

A főkapitány közölte, hogy Magyarországon kevés olyan fegyver van, amelyben ezek a lőszerek felhasználhatók.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem merült fel, hogy a szállítmányért felelős biztonsági céget a rendőrségnek vizsgálnia kellene.

A rendőrség csütörtökön tette közzé honlapján, hogy 15 ezer éles lőszert loptak el ismeretlenek egy tehervonatról aznap hajnalban a Ferencvárosi pályaudvarra beérkező egyik szerelvényről.

Az MTI információi szerint az ellopott 45-ös kaliberű lőszereket Magyarországon gyártották, és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna. A MÁV Cargo korábban közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a lőszerek fuvarozására vonatkozó kormányrendelet értelmében az engedélyek beszerzése és az előírt fegyveres őrzés biztosítása is a fuvaroztató kötelessége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását