2024. május 22. - Júlia, Rita

Újabb két országban bukkant fel a vírus

Két újabb országban jelent meg bizonyíthatóan az új típusú influenza vírusa: Argentínában egy esetről számoltak be csütörtökön az egészségügyi hatóságok, a szomszédos Brazíliában viszont rögtön négy embernél diagnosztizálták a kórt.
2009. május 8. péntek 08:35 - HírExtra
Az argentínai férfi Mexikóból tért vissza, a braziloknál pedig hárman Mexikóból, a negyedik pedig az Egyesült Államokból érkezett. A CBC televízió csütörtök esti híre szerint Kanadában, Alberta tartományban meghalt egy idős nő, akit megfertőzött az új típusú influenza vírusa. Egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a halálát. Ha igen, akkor ő lenne a betegség első kanadai áldozata.

Eddig csak Mexikóban és az Egyesült Államokban haltak meg emberek az új influenzától: az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint negyvenketten (a helyi hatóságok szerint negyvennégyen), illetve ketten. Ami az amerikai halálos áldozatokat illeti, egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentés szerint mindketten több betegségtől is szenvedtek: márpedig ez megnöveli az influenza súlyosbodásának beszélyét.

A járvány legfőbb gócpontjában, Mexikóban csütörtökön újraindult a tanítás a gimnáziumokban és az egyetemeken. kinyitottak a mozik, színházak, bárok, diszkók. José Angel Cordova egészségügyi miniszter szerint a járvány visszaszorulóban van, de a vírus még mindig nem tűnt el, azaz az elővigyázatossági intézkedéseket továbbra is be kell tartani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását