2024. május 18. - Erik, Alexandra

Online-űrjáték cigány és eszperantó nyelven is

Nem kevesebb mint 50 nyelvre honosítják a gal6 című, magyar fejlesztésű internetes stratégiai játékot. Az igazi különlegesség pedig, hogy cigány és eszperantó nyelven is elérhető lesz majd a kezelőfelület.
2009. május 3. vasárnap 13:48 - HírExtra
A gal6 a népszerű böngészőalapú stratégiai játékok közé tartozik, amelynek futtatásához semmilyen más szoftverre nincs szükség. A fejlesztők a legváltozatosabb univerzumokat hozzák létre: a középkort, fantáziavilágot, western hangulatot, vagy - mint jelen esetben - a tudományos fantasztikum birodalmát. A gal6 esetében egy rendkívül aprólékosan kimunkált sci-fi világ tárul elénk, amelyet Kovács Tücsi István, a Galaktika magazin egyik szerkesztője dolgozott ki. Nem könnyű feladat tehát a cigány és eszperantó fordítás, hiszen a háttértörténet meglehetősen összetett.

"Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem pusztán fordításról, hanem teljes lokalizációról beszélhetünk a gal6 esetében. A fordítást követően ugyanis nemcsak lektoráljuk az anyagot, hanem át is íratjuk az adott kulturális közegnek megfelelően" - hangsúlyozta Kordován Csaba, a játékot kiadó MMOSG marketinges és sajtóval foglalkozó munkatársa.
A gal6 ingyenes sci-fi stratégiai játék, fizetni csak az olyan különféle extra szolgáltatásokért lehet, mint például a fejlődéshez szükséges nyersanyagok, vagy űrbéli gyárak vásárlása. A www.gal6.com címen indítható a játék egy saját bolygóval, amelyet a játékos fejleszthet, majd különféle szövetségekbe léphet be és háborúzhat. A gal6 fejlesztése most is folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását