2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nagykorúként ítélhető el a Mumbai-i merénylő

Nagykorúnak tekinti az illetékes indiai bíróság a tavalyi mumbai terrortámadás egyetlen életben maradt elkövetőjét az ellene folyó büntetőperben - jelentette be a bíróság elnöke.
2009. május 3. vasárnap 13:28 - HírExtra
 A merénylő, Mohammed Adzsmal Kaszab ügyvédje azt állítja, hogy védence 17 éves volt a tavaly novemberben elkövetett terrortámadások idején, ezért fiatalkorúak bíróságának kell ítélkeznie felette. Indiai igazságügyi orvos szakértők azonban Kaszab fogazatának vizsgálata, illetve csontozatáról készített röntgenfelvételek alapján azt állapították meg, hogy a vádlott legalább húszéves.

Elmarasztaló ítélet esetén így Kaszabra halálbüntetés vár, míg fiatalkorúként legfeljebb három évi börtönre ítélhették volna. A bíróság elnöke szombaton úgy döntött: az orvos szakértők vizsgálatai elegendőek annak megállapításához, hogy Kaszab már felnőtt volt a támadások idején.

Kaszabot India elleni "háborús cselekményekkel", többrendbeli gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel, valamint a fegyver- és robbanószertartásra vonatkozó törvény megsértésével vádolják. Kilenc társát a biztonsági erők megölték tavaly novemberben a terroristák által elfoglalt épületek három napig tartó ostromában. A terrortámadásban a merénylőkkel együtt 174 ember vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását