2024. április 29. - Péter

Arab múzeumot terveznek

Az orvostudomány összeköt elnevezésű kiállítással adnak ízelítőt munkájukból a 2012-re tervezett, Európában egyedülálló Arab Múzeum alapítói Nürnbergben.
2009. május 2. szombat 13:45 - HírExtra
Mivel a múzeumnak még nincsenek saját termei, a kiállítást május 18-ig a régi városháza dísztermében, június 7. és július 12. között pedig a város Természettudományi Múzeumában láthatják az érdeklődők.

A tárlat megmutatja, hogyan teremtették meg az arab tudósok a 8. és 12. század között a modern nyugati orvostudomány alapjait. A régi arab orvosok el tudták távolítani az orrpolipot, végrehajtottak plasztikai műtéteket, és operálták a szürke hályogot. A kiállítással azt is megmutatják, hogyan alkalmazzák ma a Németországból származó gyógyítási technikákat és tudást az arab országokban a kiállítás létrehozói így akarják megmutatni, hogyan épít új hidakat az orvoslás a két világ között.

A 2012-re felépülő Arab Múzeum az alapítók szándéka szerint lerombolja majd az előítéleteket. Az intézmény helyet biztosít a kultúrák közti párbeszédnek is, bemutatja az arab kultúra hatását az európai hétköznapokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását