2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Obama is bekapta az új vírust?

A washingtoni Fehér Ház megerősítette, hogy a Barack Obama elnököt április közepén Mexikóba kísérő küldöttség egyik tagja is felkerült a világjárvánnyal fenyegető új influenzavírus valószínű fertőzöttjeinek listájára.
2009. május 1. péntek 14:03 - HírExtra
Robert Gibbs fehér házi szóvivő egy (helyi idő szerint) csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az amerikai energiaügyi minisztérium egyik alkalmazottja "influenzára emlékeztető tünetekkel" betegedett meg mexikói tartózkodásakor, s nem kizárt, hogy a fertőzést a családja is elkapta.

A meg nem nevezett férfi, aki Steven Chu energiaügyi miniszter mexikói programjának előkészítésével volt megbízva, a szóvivő szerint azóta újra munkába állhatott, családtagjai pedig, akik enyhe, illetve közepes tüneteket mutattak, azóta szintén felgyógyultak minden gyógyszerezés és kórházi kezelés nélkül.

A férfi április 13-án - Obama látogatásának kezdete előtt három nappal - érkezett Mexikóba, április 16-án részt vett az amerikai elnök mexikóvárosi munkavacsoráján, s még ugyanazon a napon gyengélkedni kezdett. Másnapra belázasodott, majd április 18-án visszatért az Egyesült Államokba.

A laborvizsgálatok utólag nem mutatták ki nála az új (A típusú H1N1 jelű) vírust, de a családját még további vizsgálatoknak vetik alá az amerikai járványügyi hatóságok.

Az Egyesült Államokban csütörtökön 109-ről 118-ra nőtt a bizonyosan H1N1-gyel fertőzött betegek száma, és már 15 államra terjedt ki a járvány - közölték az amerikai hatóságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását