2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az ENSZ előtt a sertésinfluenza

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került szerdán a sertésinfluenza ügye; a soros elnöki tisztséget betöltő Mexikó külügyminisztere a nemzetközi szervezetek szerepét és a nemzetközi együttműködés fontosságát hangsúlyozta az egészségügyi válság kezelésében.
2009. április 30. csütörtök 06:12 - HírExtra
A világszervezet legfontosabb testületében első ízben esett szó az új influenza terjedéséről. Patricia Espinosa mexikói külügyminiszter azt sürgette, hogy a nemzetközi közösség tagjai fogjanak össze az influenzaválság leküzdésére. A mexikói diplomácia vezetője egy másik témáról - a gyerekeknek a fegyveres viszályokban játszott szerepéről - rendezett nyílt tanácskozás elején kifejtette: országa együttműködik az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) a válság kezelésében.

Köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek együttérzésükről és támogatásukról biztosították Mexikót. Mint fogalmazott, ki kell alakítani azt az együttműködést, fel kell építeni azokat a hidakat, amely szükségesek ahhoz, hogy a nemzetközi közösség minden tagja reagáljon a válságra. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár azt mondta: a sertésinfluenza immár globális kihívás, amely nemzetközi együttműködést igényel. Közölte, hogy minden ENSZ-szervezetet mozgósítottak az influenza leküzdésére, az erőfeszítéseket az WHO irányítja.

A főtitkár reményei szerint a globális összefogás eredményeként le lehet majd küzdeni, el lehet majd fojtani a sertésinfluenzát. Hozzátette, nemcsak a BT tagországoktól várja, hogy elkötelezzék magukat az influenza elleni küzdelem mellett, hanem az egész világközösségtől.

Susan Rice amerikai nagykövet kijelentette: az Egyesült Államok üdvözli és támogatja Mexikó járványellenes erőfeszítéseit. Az amerikai hatóságok szerdai közlése szerint az Egyesült Államokban eddig 91 esetben erősítették meg a sertésinfluenzás megbetegedést. Legutóbb Bostonból érkezett jelentés arról, hogy a H1N1 fertőzést az északkeleti Maine államban megkapta három felnőtt, ők otthonukban lábadoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását