2024. május 8. - Mihály

A YouTube-on keresnek osztályfőnököt

A YouTube internetes videomegosztó portálon keresnek osztályfőnököt egy skóciai iskola kisdiákjai, akik megunták, hogy más iskolákkal kell közösködniük az osztályt felügyelő tanáron.
2009. április 29. szerda 09:58 - HírExtra
A szülők és a tanulók azt követően szánták rá magukat az állás meghirdetésének szokatlan módjára a skót felföldi iskolában, miután megunták, hogy a fenntartó nem képes megtalálni a megfelelő jelöltet, és ezért immár négy éve két másik iskolával közösködnek az osztályfőnökön - írja internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).

"A Melvich iskolába járunk, és nagyon klasszak vagyunk. Egy osztályfőnökre van szükségünk!" - harsogja húsz tanuló a YouTube-on látható videofelvételen. Testükkel a "help" (segíts) szót formálják meg a játszótéren, és többször megismétlik szlogenjüket. Azt is elmondják, hogyan lehet megpályázni az évi 40 ezer fonttal (13 millió Ft) járó állást a szépséges felföldi helyen, a Glasgow-tól autóval hat órányira található caithnessi Melvich iskolában - számol be az újság.

Az iskolában hat hónapon át helyettes tanárként dolgozó Stewart McPhail szerint a nem mindennapi kezdeményezés remek ötlet, mert így sokkal nagyobb visszhangot kap az ügy - mondta a The Guardian című lapnak nyilatkozva. "Úgy látszik, az emberek azt gondolják, errefelé nincs mit csinálni, pedig az iskolában rengeteg dologra van lehetőség... A környezet is gyönyörű" - tette hozzá.

A helyi tanács szóvivője szintén nagyon jó kezdeményezésnek tartja az ötletet, amely "hasznosnak bizonyulhat az üres állás betöltésében".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását