2024. május 13. - Szervác, Imola

Ömlik az EU-s pénz

Közel hatmilliárd forintot nyertek Magyarország európai uniós csatlakozása óta Jász-Nagykun-Szolnok megye civil szervezetei és önkormányzati intézményei humánfejlesztési célokra az Európai Szociális Alaptól (ESZA), ezzel Szolnok megye a negyedik helyen áll a megyék sorrendjében - közölte Bodor Tibor, az ESZA Kht. programigazgatója kedden szolnoki sajtótájékoztatóján.
2009. április 28. kedd 16:08 - HírExtra
Az elmúlt két évben 935 sikeres pályamunka révén 638 millió forint, ezen belül a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) keretében 360 millió, szociális témájú pályázaton pedig 150 millió forint támogatást kaptak a megyei szervezetek - mondta a programigazgató. Hozzátette: kiemelkedően sikeresek voltak a megye gyermekvédelmi pályázatai, ahol minden pályázó elnyerte a kért összeget.

Bodor Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy április végéig még lehet pályázni az NCA forrásaira. Az ESZA Kht.-hoz március végéig 12.175 pályázat érkezett be, ennek 4 százaléka, 493 darab Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

A sikeres pályázatok között tartják nyilván többek között a szolnoki Csillagpor Alapítványét, amely 17 millió forintot nyert a családossá válásból fakadó életviteli problémák kezelésére és megelőzésére.

Ennek keretében 30 év alatti, de már kisgyerekes családoknak szerveznek előadásokat, beszélgetéseket és más programokat. Veresné Péter Judit projektmenedzser szerint ezt a munkát az a felismerés hívta életre, hogy az első gyerek megszületésekor a családoknak megváltozik az életmódjuk, és ez sokszor olyan gonddal jár, amire nem nagyon kapnak választ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását