2024. május 21. - Konstantin

Az SZDSZ fél Bokrostól?

A program nélküli szabad demokratáknak nincs bátorságuk gazdasági kérdésekben vitába szállni Bokros Lajossal - reagált Dávid Ibolya, az MDF elnöke Fodor Gábor SZDSZ-elnök bejelentésére az MTI-nek kedden.
2009. április 28. kedd 20:00 - HírExtra
Az SZDSZ vezetője keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az európai parlamenti (EP) választások előtt pártja két vitát kezdeményez. Az egyikre, a magyar belpolitikai helyzettel, a társadalmi és a gazdasági válsággal foglalkozó vitára csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok elnökei kapnának meghívást. A másikon, amelyen a pártok Európáról és az Európai Parlamentről vallott nézeteit mutatnák be, az EP-listát állító pártok listavezetői vennének részt.

Dávid Ibolya az első kezdeményezés kapcsán úgy fogalmazott: az az SZDSZ, amelyik "imamalomszerűen" ismételgeti az összefogás jelszavait és a párbeszéd szükségességét, egy teljesen antidemokratikus kezdeményezéssel próbál előremenekülni.

Az MDF elnöke megjegyezte: az SZDSZ csak olyan pártokkal akar vitatkozni, amelyek megszavazták a száznapos programot, és ezzel tönkretették az országot. Véleménye szerint a szabad demokraták félnek az MDF-nek attól a kérdésétől, hogy milyen liberális párt az, amely "elárulja a piacgazdaság elveit, és állami osztogatásba kezd, miközben tönkreteszi az adófizető középosztály jövőjét".

Kijelentette: az MDF nem hagyja, hogy az EP-kampány populista pártok belterjes vitájává váljon. Hozzátette: fel szeretnék hívni Fodor Gábor figyelmét, hogy június 7-én nem országgyűlési, hanem európai parlamenti választásokat tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását