2024. április 28. - Valéria

Lendületben a GM magyar motorgyára

A tervezetthez képest kilencezerrel növekedett az erre az évre szóló megrendelések száma a General Motors Powertrain-Magyarország szentgotthárdi motorgyárában.
2009. április 27. hétfő 10:25 - HírExtra
A lap Paizer Andort, a gyár Üzbegisztánba távozó vezérigazgatóját szólaltatta meg, aki egyebek között elmondta: a megrendelésállomány felfutása - amire az elmúlt év októbere óta nem volt példa - elsősorban a német kormány gazdaságélénkítő programjának köszönhető. Ennek egyik eleme, hogy a kormány 2500 eurós támogatást ad mindenkinek, aki legalább kilencéves autóját újra cseréli.

Az Opel márkánál különösen a Corsa értékesítését segítette az akció, és az Insignia piaci fogadtatása is pozitív volt, mindennek jótékony hatása már a szentgotthárdi gyárban is érezhető.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a szentgotthárdi cég menedzsmentjének erőteljesen és folyamatosan kell lobbiznia a cégcsoporton belül egy új termelési projektért, a mostani ugyanis előbb-utóbb kifut. A vezérigazgató szerint ehhez a magyar kormányzat szerepvállalása is szükséges.

Paizer Andor átmenetileg Taskentbe költözik, hogy a GM üzbegisztáni gyárának beruházási és beindítási projektjét felügyelje. Utódjának kiválasztásáig a vasi cég irányítását Soós Szilveszter termelési igazgató veszi át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását