2024. május 9. - Gergely

Loana királynő titokzatos tüzét ma dedikálja a mester

Umberto Eco olasz író, esztéta, irodalomtörténész ma sajtótájékoztatót tart és dedikálja legújabb kötetét a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
2007. április 13. péntek 13:57 - Hírextra
Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent, Loana királynő titokzatos tüze című mű Umberto Eco ötödik regénye. A Képes regény alcímet viselő könyv számos önéletrajzi elemet tartalmaz, a kötetben sok képpel találkozhatnak az olvasók, amelyek Umberto Eco fiatalkorát idézik. A könyvfesztivál díszvendég országa, Kanada tiszteletére ma kerekasztal-beszélgetést rendeznek a két ország könyvkiadásáról Anna Porter magyar származású kanadai író és a magyar könyvkiadók képviselői részvételével.

A rendezvény pénteki programjában emellett számos könyvbemutató szerepel, a szakmai tanácskozások keretében pedig szó lesz a könyvtári fejlesztésekről, az olvasás történetéről, a könyv és az illusztráció kapcsolatáról, a zenei könyvkiadásról és az Országos Idegennyelvű Könyvtár dokumentációs szolgáltatásairól.

A Találkozás a spanyol írókkal című program meghívott vendégei között szerepel Elvira Lindo, Ana Rosetti, Laura Freixas, Marina Mayoral, José Carlos Somoza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását