2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ámokfutó rendőr gyilkolt

Három embert lelőtt, hatot pedig megsebesített hétfőre virradó éjszaka Gyenyisz Jevszjukov őrnagy, a moszkvai Caricino kerület rendőrségének vezetője.
2009. április 27. hétfő 10:47 - HírExtra
A rendőr előbb lelőtte annak a kocsinak a vezetőjét, amellyel egy szupermarkethez érkezett, majd a boltba belépve tovább lövöldözött, s halálosan megsebesített egy pénztárost, majd egy vásárlót. A nyomozók abból indulnak ki, hogy magánéleti problémák idézték elő ámokfutását. Kollégái szerint vasárnap este születésnapját ünnepelte feleségével és apósával, de már két hete napirenden voltak a családban a hangos botrányok és veszekedések.

Az üzlet személyzetének sikerült hívnia az őröket. A helyszínre kiérkező rendőrök is kénytelenek voltak több lövést leadni, mire megfékezték az ámokfutót.

A Jevszjukov őrnagynál talált fegyver egy Makarov típusú pisztoly volt, amelyet bűncselekmény kapcsán 2000 óta keresett az észak-kaukázusi belügyi igazgatóság. A halottak és a sérültek számából ítélve a lövöldöző menet közben újratöltötte pisztolyát.

Az őrnagyról annyit tudni, hogy 1978-ban született, s nemrég nevezték ki vezető beosztásába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását