2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Amerika támogatja a Fideszt

Navracsics Tibor rendkívüli nyitottságot tapasztalt Amerikában a Fidesz és a párt politikája iránt - a Fidesz frakcióvezetője a szombati Magyar Hírlapban számolt be erről és amerikai útjának egyéb tapasztalatairól.
2009. április 25. szombat 09:04 - HírExtra
A lapnak nyilatkozva az ellenzéki politikus elmondta, hogy amerikai útján tárgyalt az amerikai külügyminisztériumnak a régióért felelős helyettes államtitkárával, a nemzetbiztonsági tanácsnak a térségért felelős igazgatójával, kongresszusi képviselőkkel és volt budapesti nagykövetekkel is. Mint kifejtette, tárgyalópartnerei mind tisztában voltak azzal, hogy Magyarországon nagy a baj.

A kiút felől érdeklődő kérdésre válaszolva Navracsics Tibor elmondta: stabil társadalmi támogatottsággal rendelkező, biztos kormány kell, előremutató, gazdaságfejlesztő politikával.

"Ebben nem volt nézetkülönbség köztem és az amerikai politikusok, üzletemberek között" - jelentette ki.

Navracsics Tibor beszámolója szerint "távolról sem" tapasztalta, hogy a demokratapárti képviselők kizárólagosan az MSZP és az SZDSZ iránt viseltetnének barátsággal. Felidézte találkozását William Delahunt és Robert Wexler demokratapárti képviselőkkel, amelyen - mint kiemelte - "rendkívüli nyitottságot" tapasztalt a Fidesz iránt.

A demokratapárti képviselők Navracsics szerint fontosnak ítélték azt is, hogy az energiapolitika terén a Fidesz áll ki a diverzifikáció, az egyoldalú kiszolgáltatottság megszüntetése mellett, s messzemenőkig támogatja például a Nabucco-szerződést is.
Navracsics Tibor beszámolt Judith G. Garber külügyi helyettes államtitkárral folytatott megbeszéléseiről is, amelyen szóba került az a jelentés, melyet az Egyesült Államok külügyminisztériuma adott ki, s amely bírálta az emberi jogok magyarországi helyzetét.

"Figyelik Magyarországot, és aggasztják őket az etnikai jellegű ellentétek, a romák helyzete. Azzal is tisztában vannak ugyanakkor, hogy mindennek alapvetően a nehéz szociális helyzet, a megélhetési válság az oka. A magyar kormánynak erre kell elsősorban megoldást nyújtania. Mi sem látjuk másképpen ezt a problémát" - mondta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. április 25. 19:46
Navracsics már megint HAZUDIK:Amerika nem szokott egyenként pártokat támogatni,most sem teszi ezt,az USA Magyarországot támogatja!A hazai etnikai ellentétek szításában pedig a Fidesznek tevékeny szerepe volt,ezt Amerikában is tudják!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását