2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hozzáértés alapján választott képviselőket az MSZP

Az MSZP testületei a szakmai hozzáértés alapján választották ki a párt európai parlamenti (EP) képviselőjelöltjeit a magyar érdekérvényesítés legfontosabb területeire az EU-ban - mondta Herczog Edit, az MSZP EP-képviselője pénteken Kecskeméten.
2009. április 24. péntek 20:17 - HírExtra
A munkaerő szabad áramlásával és a szociális Európa építésével a szocialisták EP-listáját vezető Göncz Kinga (volt külügyminiszter) foglalkozik, míg ő maga a vállalkozáspolitikával, oktatással és a fejlesztéspolitikával - mondta Herczog Edit, aki az MSZP listájának második helyén indul az európai parlamenti képviselő-választáson.

Magyarország az Európai Unió lakosságának két százalékát teszi ki, a magyar GDP viszont az európai GDP egy százaléka, amelyről el kell mozdulni - tette hozzá a szocialista politikus.
Hangsúlyozta, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások helyzetén javítani kell.

A lista harmadik helyén Gurmai Zita indul, aki közlekedési és a regionális bizottság mellett az esélyegyenlőség kérdéseivel foglakozik, míg Tabajdi Csaba felel a mezőgazdaság és a kisebbségpolitika mellett a határon túli magyarok kérdésköréért - sorolta a képviselő-jelöltekre kiosztott szakterületeket Herczog Edit.

A lista ötödik helyén Hegyi Gyula indul, akinek a környezetvédelem a fő területe - fűzte hozzá a politikus.

A szocialista párt nem "itthonról kikopott politikusokat" próbál Brüsszelbe küldeni, hanem olyanokat, akik ott az általuk képviselt szakmai álláspontok mellé többséget próbálnak szerezni - mondta Herczog Edit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását