2024. május 17. - Paszkál

Egyre több rendőr csap fel Jedi-lovagnak

Pontosan, ahogy mondjuk: egy brit járőrnőcske „elme trükköket” használ, hogy leterítse, a nálánál akár jóval testesebb Glasgow-i fenegyerekeket is.
2009. április 24. péntek 13:19 - Biga
A titokzatos űrbéli energiamező, már többszázezer Jedi-lovagot adott a planétánknak eddig is. A hutok, szitek, birodalmi klónok és egyéb ocsmány rondaságok után, most a Glasgow-i bűnözőknek is fénykard villan a halálozási rátájába. PC Pam Fleming sokkal keményebb, mint azt elsőre gondolnánk, amíg társai bilincsekkel, gumibotokkal és paprikaspray-vel aprítják a sötét oldalt, addig Fleming műanyagkardal a kezében pózolva jelenti ki: „Jedi vagyok és büszke. Számomra ez egyáltalán nem vicc!” – nyilatkozta hetykén a The SUN-nak.



Már saját Padawanja is van

Gyarapodó, türelmes közösség
A Jedi-vallásnak csak az Egyesült Királyságban 400 ezer követője van, és egy új közvélemény kutatás szerint, az Ausztrál gyülekezet is 10 ezer fővel ugrott meg az elmúlt évek során. A vallás központjában természetesen a mozikból jól ismert film áll, a Star Wars KT valahogy úgy szól, hogy a jó Jedik testesítik meg az univerzum titokzatos erőinek pozitív megnyilvánulásait, az igazság és a törvény nevében küzdenek az álnok Dart Veder vezette „sötét oldal ellen”. Az Erő tartja össze az egész univerzumot a benne lévő összes dologgal együtt, a Jedi-egyház hivatalos oldalán olvashatunk arról is, hogy a közösség az univerzum lakói között nem tesz faji különbséget, ET és az Ewokok pont olyan potenciális hívők, mint maguk a földlakók.
„Imádom a Star Wars filmeket, ahogy a Jedi-lét fogalmát is. Ez a vallás egyáltalán nem megosztó. Nem számít melyik fajnak vagy a tagja, miben hiszel vagy, hogy milyen a szexuális beállítottságod, te is Jedi lehetsz bármikor. Az erő körülvesz minket” – fogalmazott Miss Fleming, egyértelmű bizonyságát adva annak, hogy a Jedi egyháznak missziós törekvései is vannak, ha épp nem egy bazinagy vasgolyóbis szerelőjáratában kavirnyáznak a protontorpedók elől.

Miss Fleming csak az egyik Jedi-lovag a kilenc másik rendőr közül, akik a hivatalos nyilvántartási lapjukon is a Yoda-félék tanait jelölték meg vallásukul. „Jedinek lenni életstílus” – mondja Fleming, aki azt is bevallotta, hogy a telekinetikus képességeinek még akkor is jó hasznát veszi, ha éppen egy gyanúsítottat hallgat ki, és máshogy már nem juthat az igazsághoz. A nő három éve „tért meg” és már saját Padawanja (Jedi-tanonca) is van – nyilatkozta korábban egy angol rendőrmagazinnak.

Döbbenetes titok lepleződött le

„Ez nem egy titkos társaság, nem szoktunk azon tanakodni, vajon ki Jedi és ki nem. Egyre több kollégám mondja nekem, hogy ő is lovag – folyamatosan újabb és újabb Jedikre bukkanok még a szövetségi hatóságok köreiben is”- leplezte le Flaming az Egyesült Királyság legféltettebb titkát, majd megjegyezte, hogy a Jedi-hit egy tökéletes modell bárki számára, de különösképpen a rendőröknek: „Úgy gondolom minden rendőrtiszt Jedi, vagy legalábbis annak kéne lennie”.

Az eddig is roppant gyanús módon eredményes angliai bűnüldözés hivatalos köre persze tagad, John Miller, a Glasgow-i rendőrfőparancsnoka mellébeszéléssel hárított: „Soha életemben nem hallottam még ennél viccesebb dolgot”. A SUN-os kollégákat viszont ennyire egyszerűen nem lehet lepattintani, amikor szűrőpróba szerűen egy közlekedési rendőrt kérdeztek meg az utcán, arról, hogy vajon ő Jedi-e, a láthatatlan energiamezőben hadonászó, és akár egy testesebb tartálykocsit is újheggyel megállító rendőr zavartan ezt válaszolta: „Nem, ennél azért komolyabban veszem a munkámat”.



Ártúdítú is nyilatkozott az ügyben

Az elmúlt héten a The SUN skóciai kiadása arról adott hírt, hogy Kenny Baker, a barátságos kis robotot, hatalmas beleéléssel és meggyőző mimikával alakító 74 éves színész teljesen levolt nyűgözve, amikor kiderült, hogy a Strathclyde örs 8 rendőrje és két adminisztrációs dolgozója is Jedinek vallotta magát: „Ezek csak valami komplett idióták lehetnek, azt hittem a rendőröknek ennél azért intelligensebbeknek kellene lennie”.
„Azt hiszem erről a növekvő fan klubbok tehetnek csupán – de ez csak egy film, nem a valóság”.

Baker azt is megjegyezte, hogy a dolog vicces oldalán kívül, mégis valami veszélyesről van szó: „Legközelebb majd lézerpisztolyokkal fogják felvenni a műszakot”. Az egészben a legszívmelengetőbb viszont annak a ténye, hogy az angliai hatóságok mennyire a szívükön viselik a társadalmi türelem ügyét: „felismerjük annak a jótékony hatását, hogy az állomány a társadalom változatos voltát reprezentálja egy olyan kulturálisan és vallásilag sokszínű közösségben, melyért szolgálunk” – nyilatkozta az örs.
Forrás: HírExtra / The SUN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. április 28. 15:27
A The SUN magyarországi kiadása a SÜN!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását