2024. április 28. - Valéria

Szakértők vizsgálják a kutyatámadást

További iratok felolvasásával, az orvos- és elmeorvos-szakértői vélemények ismertetésével és e szakértők meghallgatásával folytatódott csütörtökön a nemesbikki kutyatámadásként ismert bűnügy tárgyalása a Borsod megyei bíróságon.
2009. április 23. csütörtök 18:14 - HírExtra
A szakértők szerint a kutyaharapások az átlagost jóval meghaladó fájdalom keltésére alkalmasak - hangzott el a Szabó József vezette bírói testület előtt.

Az elmeorvos-szakértők szerint a 64 éves vádlott - akit különös kegyetlenséggel 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetetett emberölés bűntettével vádolnak - épelméjű, ám alkoholbeteg.

A tárgyalást június 9-én folytatják, akkor további 3 tanút és kynológus szakértőt hallgat meg a bíróság.

A Borsod megyei Nemesbikken tavaly május elején kutyák támadtak meg egy hét és féléves kisfiút, aki a súlyos sérülések következtében a helyszínen meghalt. A gyerek társaival játszott a település határában lévő futballpályán, amikor a közelben lakó férfi az általa tartott 13 kutyát - a nyomozás adatai szerint - a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni.

Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hét és féléves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt meghalt. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az adatok szerint a tragédia idején kilenc gyerek játszott a futballpályán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását