2024. május 5. - Györgyi

Országos lopássorozat Matyóföldön

A nyomozás eddigi adatai szerint két férfi Győrtől Ózdig több bűncselekményt is elkövetett a tavalyi év decemberétől; a két gyanúsított az elsődleges adatok alapján mintegy 50 millió forintos kárt okozott a sértetteknek.
2008. május 27. kedd 15:53 - Hírextra
Dobi Tamás közölte: a páros egyik tagját a rendőrség az utolsó bűncselekményének elkövetése után fogta el. A megkárosított ingatlan tulajdonosa csak a rendőröktől értesült, hogy meglopták őt.

A részletek kapcsán hozzátette: az országos lopássorozat még 2007 decemberében kezdődött, amikor az elkövetők több mezőkövesdi ingatlanból készpénzt, ékszereket, műszaki cikkeket vittek el, több millió forintos kárértékben. Az ügy "érdekességei" közé tartozik, hogy a gyanúsítottak "tippet adók szolgálatait is igénybe vették", akik megmondták nekik, hogy az adott településen mely családnál van éppen esküvő vagy temetés, hiszen a potenciális sértettek az ilyen családi eseményeken biztosan nem tartózkodtak otthon.

A mezőkövesdi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya "dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt" indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben. A nyomozás adatai szerint a bűncselekményeket megelőzően a tolvajok telefonon felhívták a sértetteket, hogy meggyőződjenek, otthon tartózkodnak-e. Ez a momentum vezetett el a feltételezett tettesekhez is.

Arról is beszámolt, hogy az egyik gyanúsított ellen nyolc hatóság bocsátott ki elfogatóparancsot különböző bűncselekmények elkövetése miatt, ezért felkerült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Top 10-es listájára, de az országosan körözött személyek 100-as körözési listáján is a 14. helyen állt.

A gyanúsítottakat 12 órás rendőri akció keretében fogták el, amelyben mintegy 40 rendőr vett részt. A miskolci és egri illetőségű elkövetőket vasárnap a kora hajnali órákban kapták el a rendőrök, egyiküket hazaérkezését követően a lakásán, társát pedig lakóháza előtt, amint éppen az autójában rendezgette a lopott holmikat, amiket egy poroszlói ingatlanból hozott magával.

A házkutatások során mindkét férfi lakásán nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, műszaki cikkeket, kegytárgyakat, lőszereket és lőfegyvert foglalt le a rendőrség, amelyek az ország több pontján elkövetett bűncselekményekből származnak. A két férfi Győr-Moson-Sopron, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében követte el a betöréses lopásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását