2024. április 26. - Ervin

iPhone: Csecsemőgyilkosság "játékból"

Hihetetlen ellenérzéseket váltott ki az egyik 99 centes Apple játék iPhone-okra. A játék lényege, hogy addig rázd a síró csecsemőt, amíg bele nem hal. A „Baby Shaker” terjesztését a cég tegnap szüntette be.
2009. április 23. csütörtök 13:04 - Biga
Nagyon megy az AppStore
Az Apple store a cég webes áruháza, mely iszonyatos mértékben feltolta az éves bevételeket. Az oldalon csaknem 35 ezer különbözőféle alkalmazás letöltése lehetséges, a programok zöme fizetős. Kilenc hónapos fennállásától fogva, az oldal épp a napokban ugrotta át az egymilliárdos látogatottsági álomküszöböt. iPhone-ból is több fogy, mely szintén a webes kezdeményezés érdeme: a tavalyi időszakban csak fele annyi szupertelefont adtak el, míg most, a válság legmélyén, 3.8 millió iPhone talált gazdára csak Amerikában.
A gyalázatos játék indításakor egy fekete-fehér ceruzarajzos kisbabát láthatunk, míg a telefon hangos síró hangot ad ki. „ Próbáld ki, milyen hosszan tudod eltűrni a csöppség imádnivaló sírását, még mielőtt megtalálnád a módját, hogyan hallgattasd el” – olvashatók az instrukciók. Ha a készüléket ezután kellőképpen hevesen rázzuk, a csecsemő szemeinek helyén, két hatalmas X jelenik meg.

A tegnap még iTunes-on is elérhető játék leírása így hangzott: „Repülőn, buszon, színházban. A babák mindenhol ott vannak, ahol nem szeretnéd, hogy ott legyenek. Szakadatlan sírásukkal szinte állandóan a körülöttük lévő embereket háborgatják - a Baby Shaker megjelenése előtt ez ellen nem is nagyon tehettél semmit”.

A játékból hatalmas balhé lett. Először egy számítógépes alkalmazásokat bemutató weboldal, a Krapps vette észre a Baby Shaker-t, majd néhány órán belül más oldalak is átvették a Krapps felháborodott írását. Több nemzeti hivatal és szervezet is tiltakozásokba kezdett, a Csecsemőkori Sérüléses Szindrómák Nemzeti Központja azt követelte az Apple-től, hogy azonnal szüntesse be a játék forgalmazását.

A Sarah Jane Agykutató Alap egy New York-i központtal rendelkező szervezet, mely többek között a csecsemőkori agyi sérülések kezelésére szakosodott, egyenesen azt követelte Steve Jobs-tól, az Apple vezérigazgatójától, hogy személyesen kérjen bocsánatot az SBS (Shaken Baby Syndrome) áldozatainak és túlélőinek családjaitól.

A játék fejlesztője, a Sikalosoft a balhé kirobbanása után azonnal levette a játékot a saját oldalukról is, ám magára a botrányra semmilyen módon nem reagáltak eddig. Nem lehet tudni, hogy a hétfői feltöltés óta pontosan mennyi ember szedte le a programot, és azt sem, hogy a készítők hogyan merészelhettek egy ilyen ízléstelen szoftvert áruba bocsátani.
Forrás: HírExtra / Times ONLINE
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását