2024. május 16. - Mózes, Botond

Új Scorpions lemez akár még idén!

Van esély arra, hogy a Scorpions zenekar az idén új nagylemezzel örvendezteti meg rajongóit a legutóbbi, 2007-es Humanity Hour I. című anyag folytatásaként.
2009. április 21. kedd 06:06 - HírExtra
Az énekes és az együttes további három tagja - Rudolf Schenker és Matthias Jabs gitáros, valamint James Kottak dobos - abból az alkalomból nyilatkozott, hogy a Scorpions kedden Budapesten ad koncertet a Humanity World Tour egyik állomásaként. (Pawel Maciwoda basszusgitáros hétfőn csak a késő esti órákban érkezik meg Krakkóból, ezért nem lehetett jelen a sajtótájékoztatón.)

A leendő új nagylemezről kijelentették: az évi 70-80 koncertből álló világ körüli turnék mellett elég kevés idejük jutott a zeneszerzésre, de lassan kezd körvonalazódni az új hanganyag. Ahhoz azonban, hogy megfelelő, a Scorpionshoz méltó színvonalú produkcióval álljanak elő, idő kell. Annyi bizonyos, hogy a Humanity Hour azért kapott I-es sorszámot, mert határozott koncepció alapján készítik a II. részt - hangsúlyozták.

A következő korongon lesznek zenei kísérletek a modern hangzás jegyében, hiszen ők maguk is "állandó változásban élnek", mindig érik őket különböző benyomások. Ennek ellenére a high-tech-es hangzást egészen biztosan mellőzik majd, mert el szeretnék kerülni azt a kritikát, amit az egyik legutóbbi lemezük, az Eye to eye (Szemtől szemben) kapott. Mintegy tíz éve ugyanis több ítész megrótta őket azért, mert "lágyabb" volt a zenekar hangzása, noha a kritikusok azt is elismerték, hogy a számok nem voltak kevésbé jók, mint a korábbiak - emlékeztettek.

Mint mondták, ezúttal negyedszer lépnek fel a magyar fővárosban, ami azért is számít kedves helyüknek, mert egy alkalommal megkapták itt az Arany Zsiráf könnyűzenei díjat. Az énekes arról is beszélt, hogy jó érzés újra Magyarországon lenni, mert hotelszobájuk ablakán kitekintve, a Dunát látva újra és újra rádöbbennek, "milyen csodaszép hely ez a város".

Arra is kitértek, hogy néhány számot, mint például a White Dove-ot az Omega együttes két tagjával, Kóbor Jánossal és Molnár Györggyel adják elő kedden a SYMA Sport- és Rendezvénycentrumban. Amikor Magyarországon járnak, mindig felvetődik egy közös Scorpions-Omega koncertkörút, ám az időpont-egyeztetés nehézségei rendszerint keresztülhúzzák terveiket. Ugyanígy a nagy elfoglaltság akadályozza meg, hogy Ulrich Roth-tal és Michael Schenkerrel, a Scorpions együttes két korábbi legendás tagjával együtt koncertezzenek.

A sajtótájékoztató végén Csabai Mátyás, a Lemezbörze plusz magazin tulajdonos-főszerkesztője a Scorpions zenekarnak átadta az újság 2009. évi életműdíját, amelyet "több évtizedes zenei munkásságukkal" indokoltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását