2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hypó a palackozott vízben

Feltehetően hipószármazékot tartalmazott az az ásványvíz, amelytől egy idős nő rosszul lett szombaton egy InterCity vonaton, Szolnok közelében - közölte hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
2009. április 20. hétfő 12:41 - HírExtra
A hetvenkét éves nő egy mozgóárustól vásárolta azt a félliteres ásványvizet, amelyből fogyasztott - tájékoztatott Veres Éva. A tatabányai nőt ezt követően kórházba szállították, állapota azóta javult - tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés vétsége miatt indított eljárást - közölte a sajtóügyeletes, aki elmondta azt is, hogy a mérgezés miatt az ÁNTSZ és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal is soron kívül vizsgálatot indított.

Az elsődleges eredmények arra utalnak, hogy az idős nő által fogyasztott víz hipószármazékot tartalmazott. A szakigazgatási hivatal központi laborjában készült ellenőrzés adatai szerint a folyadék erősen lúgos kémhatású volt, pH-értéke elérte a megengedett érték kétszeresét, azaz 5,5 helyett 11 volt.

Veres Éva hangsúlyozta, a vonaton talált többi vizet is lefoglalták. Ezekből egyet vizsgáltak meg eddig, amelynek értékei azonban nem mutattak eltérést.

A megyei internetes hírportál úgy tudja, a vonaton más is vásárolt vizet a mozgóárustól, ám amikor látta, hogy a tatabányai nyugdíjas rosszul lett, már nem ivott bele.
A betegen a szükséges vizsgálatokat azonnal elvégezték - mondta el a szoljon.hu-nak Rédl Jenő, a Hetényi Géza kórház osztályvezető főorvosa. Ezt követően a panaszai megszűntek, jól érezte magát, bár vasárnap hasi görcsre panaszkodott és újra köhögni kezdett. Jelenleg az állapota kielégítő.

A hétfői újabb vizsgálatok során derül ki, hogy a hipó okozott-e maradandó egészségkárosodást és az idős nő mikor hagyhatja el az intézményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását