2024. május 16. - Mózes, Botond

Fogolycsere Izraelben?

Előrelépés történt a fogolycseréről Izraellel közvetetten folytatott tárgyalásokon - jelentette be a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezet egyik magas rangú tisztségviselője.
2009. április 19. vasárnap 14:28 - HírExtra
Mahmúd Zahar szerint a fogolycserét két ütemben fogják végrehajtani. Először a Hamász szabadon engedi a 2006 óta fogságában lévő izraeli katonát, Gilád Salit tizedest, majd Izrael szabadon bocsátja a csaknem 450 palesztin, illetve más arab rabot. Két hónappal később Izrael átad a Hamásznak egy olyan listát, amelyen felsorolja, melyik az az 550 további rab, akit még elengedne. A Hamász tanulmányozni fogja a listát. Arról nem beszélt, hogy mikor értek el haladást a tárgyalásokon.

A legutóbbi ismertté vált üzenetváltás még az Ehud Olmert vezette izraeli kormány idején történt az Egyiptom közvetítésével folyó tárgyalásokon.
 
Olmert azzal vádolta a palesztin szervezetet, hogy kormánya hivatali idejének utolsó napjaira időzítve újabb követelésekkel állt elő az ügyben. Emiatt elmaradt az akkor már majdnem biztosra vett fogolycsere.
 
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását