2024. május 19. - Ivó, Milán

Budapest, a futók paradicsoma

Rekordlétszámú, 11 900 fős mezőny indult el a vasárnapi, 24. T-Com Vivicittá Városvédő Futáson, Budapesten.
2009. április 19. vasárnap 16:17 - HírExtra
A férfiak 12 km-es versenyében az etióp Erkolo Ashenafi végzett az első helyen Ott Balázst megelőzve, míg a hölgyek hasonló távján Bátai Réka győzött.

Az egész napos rendezvényen a Margitszigetről rajtoltak a mezőnyök, négy különböző számban tehették próbára magukat a sportolni vágyók. Az olasz kezdeményezésből világeseménnyé vált 12 kilométeres városvédő futás, a Vivicittá mellett 6,5 km-es Midicittá, valamint 3,5 km-es Minicittá futamot is indítottak, utóbbit ráadásul - a nagy létszám miatt - kétszer is a nap folyamán. A gyaloglók 2,8 km-en álltak rajthoz.

A Midicittá startjánál Molnár Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó sütötte el a pisztolyt, a mezőnyben pedig ott volt többek között több kiváló kajakos, így a szintén ötkarikás aranyérmes Kovács Katalin, valamint a pekingi ezüstérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta. A Minicittá két futamát is vízilabdázó, Szivós Márton és Vári Attila rajtoltatta. A gyaloglók az olimpia aranyérmes kajakos, Horváth Gábor pisztolylövésére vágtak neki távjuknak. A nap fénypontjaként 13 órakor startolt el a 12 kilométeres Vivicittá mezőnye, méghozzá Vereckei Ákos, szintén ötkarikás bajnok kajakos rajtjelére.

A díjak átadásában a Pekingben háromszoros ezüstérmes úszó Cseh László úszó segédkezett: kisorsolta a résztvevők között a támogatók ajándékait, és a Vivicittá legjobbjait is ő köszöntötte a dobogón.

Eredmények:
vivicittá (12 km):
-------------------
férfiak:
1. Erkolo Ashenafi (etióp) 36:40 perc
2. Ott Balázs (Pécsi Futóklub) 37:17
3. Csillag Balázs (AC Szekszárd) 37:29
nők:
1. Bátai Réka (PFK) 45:09 perc
2. Szabó Tünde (DOVASE) 45:52
3. Fuchs Renáta (Budaörs) 47:46

midicittá (6,5 km):
------------------
férfiak:
1. Honti Attila (UTE) 19:52
2. Soós Dániel (Honvéd) 20:25
3. Pelsőczy Attila (TFSE) 21:31
nők:
1. Julia Leventon (brit) 24:15
2. Kovács Melinda (Margitszigeti AC) 25:06
3. Vidovicsné Balázs Ágnes (Szentes) 25:15

A 24. T-Home Vivicittá Városvédő Futással végérvényesen beindult a tavaszi futószezon. A BSI következő eseményei, a K and H olimpiai futónapok április 25-én Dunaújvárosban, április 26-án pedig Veszprémben kerülnek megrendezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását