2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hűtőszekrényben akart cigit csempészni

Hűtőszekrényekbe rejtett, összesen 8700 doboz cigarettát találtak a pénzügyőrük két kamionban csütörtökön az ártándi határállomáson - közölte az MTI-vel Sipos Jenő ezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.
2009. április 16. csütörtök 13:35 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a pénzügyőrök úgynevezett kockázatelemzési módszerrel választottak ki egy Angliába tartó román kamiont, amely hűtőgépeket szállított.

A teherautó rakterét röntgennel világították át, s a több tucat készülék között találtak egy hűtőt, amelyben 700 doboz cigaretta volt. Időközben a határátkelőhelyre érkezett és sietősen távozni akart egy másik kamion is, amely ugyanannak a fuvarozó cégnek a tulajdonában van, mint az előző - tette hozzá.

Sipos Jenő közölte: a pénzügyőrök a második kamiont is félreállították, majd röntgenberendezéssel azt is átvilágították. A gyanú, hogy az első kamion csupán csali és figyelemelterelés volt, beigazolódott: a második, szintén hűtőszekrényeket szállító teherautóban 8.000 doboz cigaretta volt elrejtve.

A közel 3 millió forint értékű füstölnivalót és a két szállításra használt kamiont a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - tájékoztatott a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását