2024. május 20. - Bernát, Felícia

Pénteken ismerhetjük meg Bajnai megszorításait

Az új kormányprogram végleges részletes intézkedési terve minden valószínűség szerint pénteken kerül nyilvánosságra; előre láthatóan addig a napig Sólyom László köztársasági elnök aláírja a miniszterek kinevezését - mondta szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Lendvai Ildikó szocialista pártelnök.
2009. április 15. szerda 09:11 - HírExtra
Lendvai Ildikó szerint az új kormány összetétele ideális, a "kívülről jött" szakemberek a gazdasági válság kezelését célozzák meg, ugyanakkor szükség volt politikai és igazgatási szakemberekre is, akik a napi kormányzati munkát látják majd el.

Az új kormánynak az MSZP csütörtöki frakcióülése három témában tesz javaslatot - mondta. Ennek egyike a munkahelyek megőrzését szolgáló Út a munkához program folytatása, amelynek célja, hogy "a segélyezéstől az értelmes munkavégzés" irányába mozduljanak el a folyamatok.

A frakció ezen kívül javaslatot tesz a kormánynak arra is, hogy az állami szociális támogatások - például a családi pótlék - "oda jussanak, ahol a leginkább szükség van rájuk". Ennek megfelelően fontos az is, hogy a nyugdíjak reálértéke ne csökkenjen.
A szocialista képviselőcsoport javasolja azt is, hogy a "társadalom közösségi szálai erősödjenek", ennek érdekében a közös teherviselésben vegyenek részt a vagyonosabbak is - mondta Lendvai Ildikó. Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy a vállalatok menedzsmentjeinek fizetését is csökkenteni kell abban az esetben, ha a munkavállalóik bérét mérséklik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását