2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az MSZP most a Fidesz hallgatásáért korhol

Az MSZP kifogásolja, hogy a Fidesz nem emeli fel szavát a jobboldali politikai erőszak, az alkotmányos rend elleni nyílt támadások láttán - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek szerdán.
2009. április 15. szerda 19:25 - HírExtra
"Ma már nyilvánvaló, hogy a szervezett szélsőjobboldali erőszakos csoportok minden korábbinál súlyosabb eszközökkel veszélyeztetik a polgárok nyugalmát, az ország biztonságát, a demokráciát" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője.

Nyakó István szerint a legnagyobb ellenzéki párt nem emeli fel szavát a jobboldali politikai erőszak láttán, és ahelyett, hogy a köztársaság és a közrend védelmére kelne, tovább építi szövetségét a Magyar Gárdát alapító Jobbikkal.

A Fidesz feltűnően hallgat, ám ez a hallgatás önmagában is beszédes - vélekedett a politikus.

Az elmúlt időszak eseményei közül felhívta a figyelmet a Magyarok Nyilai nevű szélsőséges szervezetre, amelynek - mint mondta - tagjait a rendőrség elfogta, de Magyarország békés többsége nem nyugodhat meg.

Utalt arra, hogy kedden és szerdán Molotov-koktélokat találtak az MSZP keszthelyi, nagykanizsai, illetve szigetszentmiklósi irodái előtt.

Nyakó István elmondta, a félelemkeltő "földalatti csoportok" mellett mára a nyilvánosságot felvállalók is az alkotmányos rendet támadják. "A Magyar Gárda tagjai kedden szervezetten támadtak rendőrökre Budapesten, miután megpróbálták a közelben felállított kordonokat elbontani" - fűzte hozzá.

A Nemzeti Nyomozó Iroda múlt héten csütörtökön adott tájékoztatást arról, hogy Pest megye területén előző nap több helyszínen négy személyt fogtak el, mindegyikük megalapozottan gyanúsítható visszaélés robbanóanyaggal bűncselekmény elkövetésével.

Az egyik embert azzal gyanúsítják, hogy Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanát akarta felrobbantani, illetve 2007-ben lövést adott le Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára. Sajtóhírek szerint a "bombagyárosok" két miniszter házánál is robbantani akartak.

Szerdán ismét Molotov-koktélt találtak Szigetszentmiklóson a helyi MSZP frakcióvezetőjének üzlete előtt, egy nappal előtte a városi MSZP-iroda ajtaja előtt találtak ugyancsak Molotov-koktélt.

Kedden Keszthelyen és Nagykanizsán is bedobták az MSZP irodájának bejárati ajtaját. A Balaton-parti városban, kisebb kárt okozva, Molotov-koktél is robbant az MSZP iroda lépcsőházában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 15. 19:45
Az mszmp-nek semmi nem jo!!!!
Huzzanak el Moszkva-Alsora!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását