2024. május 19. - Ivó, Milán

Balász Péter máris egyeztet

A Külügyminisztérium legfelsőbb vezetésével egyeztetett Balázs Péter, Bajnai Gordon új kormányának külügyminiszter-jelöltje kedd délután - mondta Szentiványi Gábor, a tárca szakállamtitkára Budapesten.
2009. április 14. kedd 18:30 - HírExtra
A külügyminiszter-jelölt egyebek mellett szerdai parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban egyeztet a szaktárca vezetésével - mondta Szentiványi Gábor.
Balázs Pétert szerdán az Országgyűlés európai ügyek, valamint a külügyi és határon túli magyarok bizottsága is meghallgatja.

A miniszterjelölt kedden az MTI-nek azt mondta: csak bizottsági meghallgatása után nyilatkozik a sajtónak.

Balázs Péter 1941. december 5-én született Kecskeméten. 1963-ban végzett a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem közgazdaságtudományi szakán. A rendszerváltás előtt dolgozott a kereskedelmi, valamint a külkereskedelmi minisztériumban, volt a brüsszeli magyar külkereskedelmi kirendeltség vezetője és a Minisztertanács Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Titkárságának helyettes vezetője. 1992-1993-ban az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként dolgozott.

Volt nagykövet Dániában és Németországban is.

2002-től a Külügyminisztérium integrációs és külgazdasági államtitkára, majd 2003 májusától 2004 májusáig a Magyar Köztársaság állandó EU-képviseletének vezetője Brüsszelben, 2004. május 1-től november 22-ig az Európai Bizottság tagja, az első magyar EU-biztos volt.

2005-től a Közép-Európai Egyetem (CEU) nemzetközi tanulmányok és európai tanulmányok tanszékének professzora és az EU-bővítési Központ igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását