2024. április 26. - Ervin

Június 17-én temetik a magyar katonát

Június 17-én temetik Szeghalmon Kovács Gyulát, azt a tűzszerész katonát, aki kedden Afganisztánban vesztette életét egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben - mondta el Macsári József polgármester az MTI-nek.
2008. június 11. szerda 07:42 - Hírextra
A polgármester elmondta, szerdán a városi zászlót félárbocra eresztik. Intézkedik - tette hozzá -, hogy Szeghalom saját halottjának tekintse az elhunyt katonát.

A 30 éves tűzszerészt Szekeres Imre honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította és a főtörzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptette elő.

A bagláni tartományban szolgáló magyar tartományi újjáépítési csoport tűzszerész egysége egy közúton talált robbanószerkezethez vonult ki, hogy azt a hatóságok kérésére hatástalanítsa. A robbanóeszköz a hatástalanítás közben robbant fel, a katona ekkor vesztette életét.

Az elhunyt fiatalember egyik barátja, aki nevének elhallgatását kérte, az MTI-nek elmondta, a nap folyamán Kovács Gyula édesapjának háza előtt pillantotta meg a "tűzszerész" feliratú járművet. Ebből gondolta, hogy tragédia történt, amelyről most értesítik a hozzátartozókat.

Beszélt arról is, hogy a fiatalember édesapja és leánytestvére él Szeghalmon. Kovács Gyula már évek óta Budapesten lakott, már ha itthon tartózkodott, hiszen korábban a boszniai Szarajevóban, majd Afganisztánban is teljesített szolgálatot.

Világéletében tűzszerésznek készül - mondta a barátja.
Az édesapa és a testvér nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását