2024. május 5. - Györgyi

A Kabinet előtt a 4-es metró ügye

A 4-es metró alagútjának továbbépítésére szólította fel kedden a Főpolgármesteri Kabinet az alagutat fúró Bamco konzorciumot - közölte John Emese SZDSZ-frakcióvezető a testület ülését követően az MTI-vel.
2009. április 14. kedd 14:04 - HírExtra
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető elmondta, hogy további tárgyalásokra van szükség a Bamcóval az alagútépítés kapcsán kialakult nézetkülönbségekről. Utalva arra, hogy a kabinet ülésén több, a közlekedést, a 4-es metrót érintő előterjesztést összevontan tárgyaltak, elmondta, egyetértés volt abban, hogy erősíteni kell a metróépítés főmérnöki koordinációját. Hozzátette, hogy a BKV 4-es metró projektigazgatóságának ez évi költségvetési tervében két speciális tudású külföldi szakember foglalkoztatását tervezik, akiknek idén 135 millió forintot fizetnének.

Az MTI városházi információi szerint a kabinet ülésén azért vonták össze a napirendi témákat, hogy meggyorsítsák a javaslatok tárgyalását. Demszky Gábor főpolgármesternek ugyanis bírósági tárgyalásra kellett mennie, mivel a Tomcat néven ismert Polgár Tamással pereskedik. A főpolgármestert külsős biztonsági emberek kísérték egy Audi gépkocsival a bírósági tárgyalásra. Demszky Gábor a bírósági elfoglaltsága miatt nem volt jelent az SZDSZ ügyvivőinek a megbeszélésén, ahol támogatták a Bajnai Gordon kormányfőjelölt által beterjesztett miniszteri listát.

A kabinet ülése előtt, már reggel fél 8-tól Demszky Gábornál volt Kocsis István. A BKV vezérigazgató a cég korábbi közlésében saját tulajdonúnak nevezett Audi Q7-es gépkocsival érkezett, amelynek rendszáma azonos az előző hivatali gépkocsijáéval. A vezérigazgatót órákon át várta az autójának a vezetője.

Az MTI városházi információi szerint a kabinet ülésén nem esett szó arról, hogy az MVM Zrt. a múlt héten feljelentést tett azokért, az összességében 10 milliárdos nagyságrendű, aggályos pénzmozgásokért, amelyek még Kocsis István vezérigazgatósága idején történtek a cégnél.

A Főpolgármesteri Kabinet zöld utat biztosított a 4-es metró építésének első negyedévi helyzetéről szóló tájékoztató április végi fővárosi közgyűlési tárgyalásának. Ugyancsak a közgyűlés elé kerülhet a 4-es metró projektiroda költségvetéséről szóló javaslat is.

A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett anyagból egyebek közt kiderült, hogy a múlt évi 678 millió forintos költségvetésből 557 millió forintot költött el a projektigazgatóság, csaknem 80 százalékban személyi jellegű kiadásokra. A projektigazgatóság idei költségvetése 53 százalékkal nagyobb a tavalyinál, több mint egymilliárd forint. Ennek 83 százalékát bérjellegű kiadásokra költenék. Az igazgatóság létszáma tavaly 19-ről 40-re nőtt, és idén két újabb szakértővel, külföldi specialistákkal növelnék az igazgatóság létszámát áprilistól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását