2024. április 26. - Ervin

Több szex, hoszabb élet

A szex elűzi a tunyaságot, kivédi a megfázást és hosszabb élethez vezet - írja egy tanulmány. "Egyértelmű az összefüggés a szex és az egészség közt. Ha többet szeretkezünk, egészségesebbek leszünk - mondja Jennifer Bass, a brit szexkutatási központ, a Kinsey Intézet munkatársa.
2009. április 12. vasárnap 07:37 - HírExtra
A szeretkezés serkenti a vérkeringést és jó érzést keltő anyagokkal árasztja el a szervezetet. Az Amerikai Nyugdíjasok Szervezetének kutatása szerint ezért is van, hogy a szex hosszabb élethez vezet és egészségesebbé tesz.

Az ötvenen felüliek fele - körülbelül 44 százalék - írta le úgy a helyzetét, hogy kiváló egészségnek örvend, és ők mondták azt is, hogy hetente legalább egyszer szeretkeznek. A rosszabb állapotúaknak viszont csupán 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ilyen gyakorisággal szeretkezik.

Azoknak a férfiaknak, akik kevesebb, mint havi egyszer élnek szexuális életet, kétszer olyan nagyobb a kockázatuk arra, hogy szívbetegségben halnak meg, mint azoknak, akik hetente legalább kétszer szeretkeznek.

A szex jó hatással van a vérkeringésre, de hogy mennyire, az attól függ, hogy mennyi energiát fektetünk bele - teszi hozzá a tanulmány. Ezért aztán a sejtek oxigénellátását is segíti, serkenti számos szerv működését és a szervezet alrendszereit.

Sokan attól tartanak, hogy idősen már belehalhatnak a szeretkezésbe, de ez nagyon ritka, ha két emeletnyi lépcsőt meg tudunk mászni, akkor elég fittek vagyunk a szexhez is. A rendszeres szex épp olyan jót tesz, mint a szokásos edzés vagy kirándulás.

Fél óra szex kétszáz kalóriát éget el, így ha heti öt nap szeretkezünk, akkor az olyan, mintha két és fél órát edzenénk.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását