2024. május 14. - Bonifác

Szili Katalin: A város érdekeit szolgáló, valódi Holdingot Pécsnek!

A Pécs Holding Zrt. a jelenlegi formájában nem működik megfelelően – mondta Szili Katalin, Pécs polgármester-jelöltje.
2009. április 12. vasárnap 08:01 - HírExtra
„A Pécs Holding Zrt.-t 2008-ban hozták létre számos önkormányzati cég kezelésére. Ma világos, hogy ez részben elhibázott lépés volt. A Holding célja, hogy a város szolgáltatásait hatékonyan lássa el, a rendelkezésre álló forrásokat jobban ossza el, felhasználásukat tervezettebbé, kiszámíthatóbbá tegye. Ezt a célt a jelenlegi formájában láthatóan nem képes ellátni. Nem képes, mert nem születtek meg azok a politikai döntések, melyek szükségesek a hatékony működéshez.” – mondta el Szili Katalin.

A Pécs Holding olyan cégeket tömörít, amelyek jelenlegi formájukban, így együtt nem életképesek. A Holding a mai formájában nem a problémák megoldását, hanem a problémák fenntartását szolgálja.

Valódi Holding létrehozása a cél. Meg kell vizsgálni, hogy a meglévő erőforrásokat hogyan lehet a leghatékonyabban kihasználni, és létre kell hozni azt az új struktúrát, ami valóban Pécset, a pécsieket szolgálja.

Ebben az új holdingban a fontosabb nyereséges közműcégek fognak részt venni, és nem pedig a veszteségek elpalástolása folyik majd.

Szili Katalin kijelentette: „Polgármesterré választásom esetén határozott lépéseket fogok tenni, hogy a Pécs Holding egy átlátható, világos, gazdaságos rendszer legyen, amely mindannyiunkat szolgál itt, Pécsett!”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását