2024. március 29. - Auguszta

Az Xbox 360 játékosok igazi fanatikusok

Az Xbox 360-as játékkonzol jutalmazási rendszeréből, az ún. eredményességi pontozásból nem kevesebb mint 52 milliárd pontot gyűjtöttek össze a lelkes játékosok. Ez páratlan eredmény, különösen annak tükrében, hogy egy átlagos játékos hét-tízezer körüli pontszámot szokott elérni.
2009. április 11. szombat 15:13 - HírExtra
A bejelentést Aaron Greenberg, a Microsoft Xbox részleg vezető ügyvivője tette a minap és azt is hozzátette, hogy ez az eredmény 2,5 milliárd különleges eredményből áll össze - olvasható az Actiontrip internetes játékmagazin oldalán.

De mit is jelent ez a pontozás? Amikor egy Xbox 360-as játékkal játszunk, akkor minden egyes "elért különleges eredményt" egy pontszám formájában díjazza a konzol, amelyet aztán hozzáadja a játékon belüli számlálóhoz és a játékos egyéni pontszámához is.

Ezek a "különleges eredmények" egy adott pálya egyszerű teljesítésén kívül egészen egyedi, vagy gyakran mulatságos értékekre is vonatkozhatnak, például a 150. lehagyott kocsi egy autóversenyben, vagy mondjuk a 150. befogott, elkészített és megsütött nyúl egy szerepjátékban. A játékok hangulatát és élvezetét nagyban befolyásolják ezek az eredmények, illetve sok "keményvonalas" játékos egyfajta versenyként is felfogja, hogy minél nagyobb pontszámot gyűjtsön össze, hiszen ezzel aztán büszkélkedhet barátai előtt.

Egyedi vonása még a pontoknak, hogy akár évekkel később is vissza lehet nézni, hogy egy rég teljesített játékban milyen eredményt értünk el, illetve ezt az Xbox Live is számon tartja, tehát akár a számítógép böngészőjében is megtekinthetjük és meg is oszthatjuk egyéni elért értékeinket. Aaron Greenberg szerint ez a rendszer és a játékosok lelkesedése is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az Xbox 360 ekkora sikereket érjen el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását