2022. augusztus 12. - Klára

Gyorshajtásért bírságolták meg az úthengert

Gyorshajtás címén bírságolták meg egy úthenger vezetőjét a közlekedési rendőrök az észak-ukrajnai Szumi városban, mert a jármű akadályozta a gyalogosok átkelését a zebrán.
2009. április 9. csütörtök 17:18 - HírExtra
Az éber rendőrök viszonylag jelentős összegre, 265 hrivnyára (kb 8,5 ezer Ft) büntették a maximum öt kilométeres haladási sebességre képes úthenger 35 éves tapasztalattal rendelkező vezetőjét, mert szerintük aszfaltozás közben meg kellett volna állnia a gyalogátkelőhely előtt – adta hírül csütörtökön az ukrán TNT tévécsatorna.

A beszámoló szerint az eset rendkívül felháborította Gennagyij Minajevet, a nagyváros polgármesterét, aki az ügy kapcsán tartott sajtókonferenciáján erősen sérelmezte, hogy a közlekedési rendőrök egy csigalassúsággal haladó úthenger vezetőjét zaklatják, miközben a város utcáin zavartalanul száguldoznak 170-nel az autósok. Az elöljáró rossz viccnek nevezte a történteket, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a közlekedésrendészet nem tesz rendet a város és a megye útjain, nem kapja meg azokat a videokamerákat, amelyeket az idén készültek felszerelni a forgalmas közlekedési csomópontokon.

Az országos botránnyá dagadt eset kapcsán a szumi közlekedésrendészet vezetői – videofelvétel hiányára hivatkozva – mindent tagadnak, a helyszínen felvett jegyzőkönyv ellenére azt állítják, hogy a munkatársaik csak figyelmeztetni akarták az úthenger "gyorshajtó" vezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását