2024. május 19. - Ivó, Milán

Tűzgyújtási tilalom!

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az ország erdeiben és a határuktól számított 200 méteren belüli területeken - tájékoztatta a szaktárca kedden az MTI-t.
2009. április 7. kedd 13:05 - HírExtra
Mint a közleményükben írták, erre azért van szükség, mert az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás, valamint az emberi gondatlanság következtében jelentősen megnőtt az avar-, parlag-, nádas- és erdőtüzek száma.

Figyelmeztettek, hogy az erdőkben a tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani, illetve ugyanez vonatkozik a közút és vasút menti fásításokra, továbbá a parlag- és gazégetésre is.
A vágástéri hulladék égetése az erdőben a megelőző tűzvédelmi előírások betartása mellett a tilalom időszakában is végezhető - tették hozzá.

A szaktárca közleményében arra kérték a közúton és vasúton utazókat, hogy égő cigarettacsikket ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdőket és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

A tilalom feloldásáról a fokozott tűzveszély elmúltával intézkedik a minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását