2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mégsem garázdálkodott a képviselő

Nem követett el garázdaságot Sneider Tamás jobbikos egri önkormányzati képviselő az Egri Városi Bíróság szerint, ezért megszüntették az ellene indult szabálysértési eljárást - közölte hétfőn a HEOL.hu Heves megyei hírportál.
2009. április 6. hétfő 19:59 - HírExtra
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője még januárban tájékoztatta az MTI-t arról, hogy garázdaság szabálysértése miatt feljelentést tett az egri rendőrkapitányság az illetékes bíróságon Sneider Tamás, a Jobbik egri elnöke, helyi önkormányzati képviselő ellen.

Sneider Tamást a Heves Megyei Közgyűlés október 31-i ülésén tanúsított magatartása miatt jelentették fel - mondta akkor Soltész Bálint.

Az ülésen egyébként az egri kórház vagyonkezelői jogának átadása volt a fő téma. Ennek kapcsán dulakodás alakult ki a "kórházvédők" és az ülés rendjéért felelős biztonsági őrök között. Ennek nyomán Sneider Tamást kivezették a teremből.

A bíróság hétfőn azt követően döntött az eljárás megszüntetéséről, hogy megtekintett több, az ülésről készült videofelvételt. A rendőrség, illetve egy helyi televízió, az Agria TV felvételeit - olvasható a HEOL-on.

Korábban egyébként Szeleczki János, Eger fideszes alpolgármestere is védelmébe vette a jobbikos városatyát, egyben az egri kórházvédők megfélemlítésének szándékát gyanította a feljelentés hátterében.

Szeleczki János az MTI-hez január 10-én eljuttatott közleményében azt írta: mindenki számára látható volt az Agria TV közvetítésében, hogy az október 31-ei megyei közgyűlésen mi történt valójában: Sneider Tamás nem bántott senkit, "nem törte át a kordont, viszont a biztonsági őrök földre teperték".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását