2024. május 17. - Paszkál

Nagy kérdés, hogy tud-e majd újat mutatni Bajnai

Nem biztos, hogy a formai mellett tartalmi változással is kiegészül a még hivatalban lévő Gyurcsány-kormányt váltó új, Bajnai Gordon vezette adminisztráció - mondta a Vision Consulting igazgatója, Török Gábor kételkedik abban.
2009. április 5. vasárnap 17:56 - HírExtra
Török Gábor szerint nagy kérdés, hogy mennyire tűnik ez a kormány újnak. Mint mondta, személycserék történtek ugyan, de ez olyan, mint amikor a madarak felreppennek a drótról, s más sorrendben ülnek vissza. Azt még nem lehet tudni, hogy a formai változások tartalmi változásokkal is járnak-e majd.

Török megfigyelése szerint három különböző szakasz különíthető el az MSZP és miniszterelnökei kapcsolatában: Az első időszak a támogatásé, amikor a szociaista párt nagyon megkönnyebbül, hogy van vezető és kialakult a kényes egyensúly. Ezt követi egy kritikusabb szakasz, a kétely időszaka, amikor felmerül, hogy vajon ez-e a helyes út. A politológus azt mondta, ezután jön a harmadik szakasz, ami előbb látens, majd nyílt támadásokat hoz.

Török úgy látja, az a kérdés, hogy Bajnai esetében még idén eljut-e a párt a harmadik szakaszba, mert ha igen, akkor akár előrehozott választások is lehetnek. Mivel kevés idő van hátra 2010-ig, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy csak a kétely szakaszába jut el a párt és a miniszterelnök kapcsolata.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását