2024. május 7. - Gizella

Elfogadták a költségvetést

Az amerikai kongresszus két háza republikánus támogatás nélkül fogadta el az Obama-kormány gigantikus, 3,5 billió dolláros jövő évi költségvetési tervezetét, írta pénteken a The New York Times.
2009. április 3. péntek 20:47 - HírExtra
Mint a liberális lap felhívta a figyelmet, Obama büdzséterve egyik házban sem kapott egyetlen ellenzéki, republikánus voksot sem, sőt, a képviselőházban 20, a szenátusban pedig 2 demokrata ellenszavazat is volt.

A kongresszus két háza előzőleg elutasította a republikánusok alternatív költségvetési tervezetét. Az elfogadott változatokba csak egy-két ellenzéki javaslat kerülhetett be.

Az első külföldi útján Európában tartózkodó Obama elnök pénteken nyilatkozatban üdvözölte, hogy a kongresszus két háza megszavazta a büdzsét, és ezzel "fontos lépést tett a nehézségekkel küzdő gazdaság talpra állítása felé". Obama hangsúlyozta, hogy a büdzsé tükrözi a kormány legfontosabb céljait: a külföldi olajtól való függőség megszüntetését és az új, tiszta energiájú gazdaság megteremtését; a 21. század kihívásainak megfelelő oktatási rendszer megteremtését; valamint a családokra, vállalatokra és államra egyaránt elviselhetetlen terheket rovó egészségügyi rendszer reformját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását