2024. május 16. - Mózes, Botond

Diszkrimináció miatt büntették a tánciskolát

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 2009. március 12-én meghozott nem jogerős határozatával megállapította, hogy az eljárás alá vont gazdasági társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét azzal, hogy a kérelmezőt a médiában is vállalt szexuális irányultsága miatt tanácsolta el a tánciskola látogatásától, illetve a beiratkozástól.
2009. április 3. péntek 23:50 - HírExtra
A kérelmező az egyenlő bánásmód megsértése kapcsán kérte az eljárás alá vont elmarasztalását.

Az hivatkozott határozatában megtiltotta a jogsértő magatartás jövőbeni megismétlését és elrendelte a jogsértést megállapító határozatának 6 hónapra történő nyilvánosságra hozatalát az Egyenlő Bánásmód Hatóság honlapján. A hatóság a tánciskolát fenntartó gazdasági társaságot kettőszázezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezte.

A határozat döntő jelentőségű, mert ez első olyan eset, amikor az EBH elmarasztalásban és pénzbírsággal sújt egy olyan gazdasági szervezetet, aki egy személyt vélt vagy való szexuális irányultsága miatt hátrányos megkülönböztetésben részesített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását