2024. május 2. - Zsigmond

Tüntetés Bajnai lakásánál

Összefogásra szólították fel a jobboldali pártokat a szónokok a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetésén, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt otthona elé szerveztek csütörtökön este Budapesten.
2009. április 2. csütörtök 23:04 - HírExtra
Vona Gábor, a párt elnöke az összegyűlt mintegy 300 ember előtt elmondta, hogy most az ország sorsáról van szó; "kit érdekel, hogy ki a jobbikos, kit érdekel, hogy ki a fideszes, mert össze kell fogni, el kell menni egymás tüntetéseire". Mint mondta, a Fidesz valójában nem akar előre hozott választásokat, mert fél a kormányzástól, inkább kivár.

Az előre hozott választások fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc nem bukott meg, hanem Bajnai Gordon személyében megalapítja harmadik kormányát.

A miniszterelnök-jelöltről Vona Gábor azt mondta: Bajnai Gordon egyszer már volt válságkezelő az egykor baromfifeldolgozással foglalkozó Hajdú-Bétnél; "sokan meghaltak, öngyilkosok lettek és még többen földönfutókká váltak akkor".

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy egy palesztin konferencián vett részt, ahol találkozott a Hamasz és a Hezbollah szervezetekhez tartozó "remek harcosokkal", akiktől sok bátorítást kapott arra vonatkozólag, hogy a békesség nem az, amit ránk akarnak kényszeríteni, hanem az a békesség, ami az igazságosságon alapul.

Beszédében hangsúlyozta, hogy a nemzeti vagyont - akár a kisajátítás eszközével - vissza kell szerezni, és a privatizációs szerződéseket felül kell vizsgálni.

A XII. kerületben tartott tüntetés helyszínét a rendőrség kordonokkal lezárta, a környező utcákban is rendőrök várakoztak.

A tüntetők egy része libatollat szórt a kordonon belülre, és többször azt skandálták, hogy "Hazaáruló, gyilkos libatolvaj!" és, hogy "Fegyverbe, fegyverbe".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását