2024. május 3. - Tímea, Irma

SZDSZ: A Bajnai-csomagnak kemények kell maradnia

Ha megáll a Bajnai Gordon által tervezett reformfolyamat, akkor az SZDSZ nem fogja szavazataival támogatni a miniszterelnök-jelölt javaslatait a parlamentben, viszont minden, az Országgyűlés feloszlatását kezdeményező indítványt támogatni fog - mondta az SZDSZ elnökének kabinetfőnöke csütörtökön este.
2009. április 2. csütörtök 22:32 - HírExtra
"Ha bárhol felpuhul (a Bajnai-csomag), ha megint arra felé megyünk, hogy kikacsintunk a közvélemény-kutatásokra, akkor befejezzük. Akkor a következő feloszlatási indítvány mellé az SZDSZ-frakció oda fog állni" - fogalmazott Bőhm András az ATV kereskedelmi csatorna Egyenes Beszéd című műsorában.

A politikus szerint az SZDSZ koalíciós partnerként számtalanszor tapasztalta, hogy egy politikai megállapodást követően a kormány által benyújtott törvényjavaslatot a szocialista frakció módosító indítványaival felpuhította. Ezért van szükség - vélekedett Bőhm András - a politikai nyilatkozat azon mondatára, amelyben a képviselők vállalják, hogy csak a kormánnyal történt előzetes egyeztetés után nyújtanak be módosító indítványt.

A Bajnai Gordon jelöltségét 7:5 arányban szavazta meg az ügyvivői testület vasárnap éjjel, ám - Bőhm András szerint - az ügyvivői testület pénteki ülésén ennél nagyobb arányú lesz a támogatottságuk a tervezett intézkedéseknek. Hozzátette: ezt követőn a frakcióban - ha már teljesültek a feltételek, és meglesz az MSZP-frakció és a kongresszus támogatása is - nagyobb lesz a támogatás, amit a liberális politikusok aláírásukkal is tanúsítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását