2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Orbán felköpött és aláállt?

Orbán Viktor tavaly ősszel azt javasolta az SZDSZ-nek, hogy Surányi György vezetésével alakuljon új koalíciós kormány, amellyel szemben a Fidesz jóindulatú semlegességet fog javasolni.
2009. április 2. csütörtök 10:35 - HírExtra
Lengyel László információi szerint a Fidesz elnöke tavaly októberben hívta tárgyalásra Fodor Gábort, az SZDSZ elnökét azzal, hogy a Fidesz hajlandó jóindulatú semlegességet tanúsítani abban az esetben, ha a szabad demokraták visszatérnek a koalícióba és Surányi Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét javasolják új miniszterelnöknek. A Fidesz természetesen a parlamentben nem támogatta volna Surányi megválasztását, de nem is ellenezte volna - ígérte akkor a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Surányi György, miután neve lehetséges miniszterelnökként felmerült Gyurcsány Ferenc távozásának bejelentését követően, erre a megbeszélésre hivatkozott, amikor találkozott Orbán Viktorral. A Fidesz elnöke viszont azzal válaszolt, hogy október óta nagyot változott a helyzet.

"Szerintem ebben Orbán most hibázott, mert az országnak, de neki is jobb lett volna, ha Surányi egy év alatt egy bizonyos szintig kezelni képes a válságot. Orbán hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg - és persze mi is a sajátunkon -, hogy miért volt politikai baklövés nem megújítani a Surányi-kormányra tett tavaly őszi javaslatát" - fogalmazott a politikai elemzéseiről is ismert közgazdász a hetilapnak adott interjúban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását