2024. május 6. - Ivett, Frida

Senki nem élte túl a zuhanást

Nincs túlélője a skót partok előtt szerdán történt helikopter-balesetnek: az Északi-tengerbe zuhant légi jármű mind a 16 utasa életét vesztette.
2009. április 2. csütörtök 17:37 - HírExtra
Az északi-tengeri olajkitermelő platformok dolgozóit a hetvenes évek óta helikopterrel szállítják a létesítményekre és vissza a szárazföldre.

A szerdán szerencsétlenül járt helikoptert a BP energiavállalat megbízásából a Bond Offshore Helicopters brit cég üzemeltette. Szóvivője közölte: a szerencsétlenség ellenére nem vonják ki a Super Pumákat a forgalomból, és együtt kívánnak működni a BP szakembereivel, hogy visszaszerezzék a társcég bizalmát, miután a BP felfüggesztette a szállító vállalat szolgáltatását.

A francia gyártmányú, légzsákokkal is felszerelt Super Puma katonai és polgári célú használata viszonylag elterjedt a világon.

Egy éve Brazília partjainál zuhant a tengerbe egy ugyancsak olajmunkásokat szállító Super Puma, majd tavaly nyáron egy ugyanilyen típusú venezuelai katonai helikopter Bolívia területén csapódott földbe. Mindkét balesetben öten-öten haltak meg.

Februárban a mostani szerencsétlenség térségében ugyancsak 18 emberrel a fedélzetén lezuhant egy Super Puma, de akkor sikerült az összes utast kimenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását