2024. május 19. - Ivó, Milán

A vasutasok a Bajnai-program ellen is sztrájkolnak

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elutasítja Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt programját, amely tovább tetézné a vasutasok terheit, ez ellen is tiltakozva kész a sztrájk folytatására.
2009. április 2. csütörtök 17:24 - HírExtra
A VDSZSZ szerint az aktív vasutas munkavállalók számára katasztrofális következménye lehet az először Reformszövetség néven debütáló tőkés érdekcsoport által megfogalmazott megszorító csomagnak, aminek elemeit Bajnai Gordon is magáévá tette programjában.

Ezek közül különösen sérelmezik azt, hogy az állami költségtérítés jelentős részét elvonnák a vasúttól. A szakszervezet szerint szakmai tévedésen alapuló javaslat következtében a vasutas munkahelyek többsége megszűnne, valamint megbénulna a vasúti közlekedés.

A VDSZSZ rámutat: nincsenek jobb helyzetben a vasutas nyugdíjasok sem, hiszen jövőre halasztanák az idei - egyszer már elhalasztott - nyugdíjkorrekciót. A tervezet értelmében visszavonnák az idei 13. havi nyugdíj második részét, ami 2010-től végleg megszűnne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását