2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai várja a támogató nyilatkozatokat

Az MSZP-frakció tagjainak aláírva kell visszaadniuk Bajnainak azt a nyilatkozatot, amelyben támogatják az általa vázolt intézkedéseket.
2009. április 1. szerda 19:30 - HírExtra
A több mint háromoldalas dokumentum - amelyről a szocialistákkal és a szabad demokratákkal is egyeztetett szerdán - tartalmazza a gazdasági válsággal kapcsolatos cselekvési tervet, a "nehéz intézkedéseket", az előzményeket, az okokat, az elérendő célokat. A válságkezelés irányai mellett konkrét programelemeket is felsorol. Az MTI úgy tudja, hogy ezek között szerepel a 13. havi nyugdíj teljes eltörlése is.

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt hétfőn beszélt a szocialista frakciónak arról, hogy egy nyilatkozatot vár tőlük, amellyel a képviselők egyenként támogatásukat adják az új kormány programjához. A távirati iroda úgy tudja, hogy a gazdasági miniszter egyértelművé tette: csak akkor vállalja a posztot, ha megkapja a szocialisták előzetes támogatását válságkezelő tervéhez.

Az MTI úgy értesült, a képviselők legkésőbb csütörtökön megkapják a dokumentumot, és szombat délelőttig kell nyilatkozniuk arról, hogy támogatják-e. A szocialista frakció vezetése arra számít, hogy a képviselőcsoport minden tagja vállalja az aláírást.

A tervezett intézkedések között nincs olyan, amelyik valamilyen formában nem fordult volna már meg a frakció előtt. Többen felhívták a figyelmet, hogy a többség úgy véli, el kell kerülni az előre hozott választást, ezért várhatóan azok is aláírják majd a dokumentumot, akik korábban mindig elutasították a szigorú intézkedéseket.

Bajnai Gordon hétfőn a parlamentben beszélt először a tervezett válságkezelő programjáról, amelynek végrehajtása, mint fogalmazott, "fájni fog". Azt ígérte: azonnal cselekedni fog, és ha a programját következetesen, politikai vitáktól mentesen képes lesz végrehajtani Magyarország, akkor nemcsak a még nagyobb baj előzhető meg, de belátható időn belül visszatérhet az ország iránti bizalom is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását