2024. május 17. - Paszkál

Lendvai lehetne a következő elnök

Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető neve is szóba jöhet az MSZP elnökeként - mondta Kiss Péter, az MSZP alelnöke kedden Budapesten újságíróknak.
2009. március 31. kedd 17:33 - HírExtra
Kétségtelen, hogy Lendvai Ildikó neve szóba kell, hogy jöjjön - válaszolta a kancelláriaminiszter arra a kérdésre, mely szerint a frakcióvezetőt javasolták pártelnöknek, és ő is a támogatásáról biztosította. Kiss Péter hozzátette: ő is nagyra tartja a frakcióvezető elmúlt években elvégzett munkáját.

Az MSZP vezető tisztségviselőinek megbeszélése után az alelnök elmondta, abban maradtak, hogy nyílt jelölési folyamatban állítanak a vasárnapi kongresszusra pártelnököt.
Megjegyezte, csütörtökre derül ki, kik a jelöltek, a jelölési folyamat most indul.

Az alelnök elhárította azt a kérdést, hogy Gyurcsány Ferenc elindul-e újra a pártelnöki posztért, mondván ezt a kérdést nem neki kell feltenni. "De a beszélgetés abból indult ki, hogy ezt a bejelentést (a lemondásáról ) már megtette a hétvégén" - fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy ő elindul-e a pártelnöki posztért, a miniszter csütörtökre ígért választ.

A következő kormány programjáról Kiss Péter azt mondta, szélesebb a programja annál, mint hogy csak válságkezelő intézkedéseket tegyen. Véleménye szerint a válságkezeléshez szükséges rövid távú lépéseket végig kell vinni, azoknak nem nagyon van alternatívája. A programnak ki kell egészülnie a reálgazdaságra vonatkozó elképzelésekkel és egy baloldali karakterű társadalompolitikával - hangoztatta.

Úgy fogalmazott, reméli, hogy korrekt baloldali karakterű program lesz. Utalt arra, Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt nem csinált abból titkot, hogy programja mindenkitől áldozatot kíván.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök-miniszterelnök jövőjéről esett-e szó a megbeszélésen, Kiss Péter azt mondta, a tanácskozás nem személyek jövőjével foglalkozott, hanem sokkal inkább a jelölési és a választási folyamattal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását